Overslaan naar content

Bibliothecaris | 32 - 36 uur

 • Venray
€ 3.076 - € 4.785 per maandAdvies en OndersteuningMens & Samenleving, Vincent van Gogh

De uitdaging

De wetenschappelijke bibliotheek van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg geeft toegang tot vakliteratuur en biedt vakinhoudelijke ondersteuning aan voor haar opleidingen, stagiaires en de dagelijkse zorgverleners. Als bibliothecaris heb je een breed scala aan taken en werkzaamheden. Zo ben je onder meer verantwoordelijk voor het beheer van de collectie boeken, tijdschriften, digitale media en andere informatiedragers, maar ondersteun je ook het medisch en verpleegkundig personeel bij literatuuronderzoek. 


Wat jouw functie gewoon anders maakt 

Als bibliothecaris ben je verantwoordelijk voor het beheren en actualiseren van onze (digitale) bibliotheek. Daarnaast begeleid je opleidelingen en onderzoekers bij het vinden van relevante literatuur. Je voert administratieve taken uit, zoals de uitleenadministratie, en je bent verantwoordelijk voor de financiën van de bibliotheek.


Je adviseert collega’s over en ondersteunt hen bij het uitvoeren van literatuuronderzoek. Je verdiept je in de vraagstukken van medewerkers en helpt hen op weg binnen de bronnen van de bibliotheek. Aan opleidelingen geef je voorlichting, instructie en training op het gebied van literatuuronderzoek. Op aanvraag verricht je samen met onderzoekers (evidence based) literatuuronderzoek. Je onderhoudt nauwe contacten met de afdelingen en vakgroepen binnen Vincent van Gogh om goed te kunnen aansluiten op de vraagstukken die spelen binnen patiëntenzorg, onderzoek en opleiden.


Je verstrekt de informatie en adviseert over het gebruik van de bibliotheekmaterialen en -diensten. Alle informatiebronnen weet jij zodanig te organiseren dat het de toegankelijkheid ervan bevordert. Je beheert digitale bronnen en databases en onderhoudt de bibliotheekcatalogus en elektronische informatiesystemen. 


Voor het beheren van abonnementen en licenties onderhoud je contact met externe leveranciers. Je sluit in samenspraak met het management abonnementen en licenties af. Om deze reden breng je ook de financiën van de bibliotheek in beeld en adviseer je het management hierover. Bij het uitvoeren van je werkzaamheden word je ondersteund door de bibliotheekcommissie. 


In deze solistische functie werk je zelfstandig. Je hebt een pioniersgeest, je bent communicatief sterk en kunt effectief samenwerken met onder andere opleiders en de opleidingscoördinator. Je bent een ervaren informatiespecialist of bibliothecaris met affiniteit voor de gezondheidszorg. Je bent georganiseerd, nieuwsgierig en vaardig in de digitale wereld. Kennis van veranderkunde en projectmanagement is een pre die je helpt om de bibliotheek toekomstbestendig te maken.


In de toekomst wordt het aanbod van de bibliotheek uitgebreid naar meerdere GGZ- en jeugdzorgorganisaties. In het kader van het nog op te zetten leerhuis is het van belang zowel inhoudelijk als technisch de dienstverlening verder te ontwikkelen en te integreren. Hiervoor wordt van je verwacht dat je gemakkelijk je weg weet te vinden in een middelgrote organisatie. Je onderhoudt onder andere contacten met beleidsafdelingen (zoals financiën en inkoop) in de hele organisatie.

Dit vragen we van jou

 • Een relevante opleiding op tenminste hbo-niveau, bijvoorbeeld op het gebied van informatiedienstverlening, en aantoonbare ervaring als bibliothecaris/informatiespecialist.
 • Kennis en vaardigheden op het gebied van het uitvoeren van literatuuronderzoek.
 • Kennis van diverse bibliotheeksystemen (o.a. X-ref / OCLC Worldshare / EBSCO-omgeving) en medische databases (Pubmed / PsycInfo / Cochrane); of bereidheid om hier cursussen in te volgen.
 • Communicatieve vaardigheden, servicegerichtheid en het vermogen om zelfstandig te werken; je bent analytisch, zelfstandig en proactief.
 • Kennis van ontwikkelingen in de geestelijke gezondheidszorg en medische terminologie; of bereidheid om hier cursussen in te volgen.
 • Affiniteit met ICT en social media.
 • Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.

Wat we jou bieden

 • Een salaris conform CAO GGZ FWG 55 en bedraagt €3076 - €4785 bij een fulltime dienstverband. 
 • Een vast contract voor 32 - 36 uur per week.
 • Een fijne werkplek in Venray en de mogelijkheid tot (deels) thuiswerken.
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder vakantiegeld, een 13e maand, balansbudget, pensioenopbouw, een collectieve zorgverzekering en meer).
 • Een uitgebreid aanbod van producten en diensten om fiscaal gunstig aan te schaffen. Zo koop je bijvoorbeeld voordelig een nieuwe laptop of telefoon.
 • Studie- en scholingsmogelijkheden, zoals laagdrempelige onlinetrainingen die je op zowel persoonlijk als professioneel gebied ondersteunen.
 • Kom je met de auto? Parkeren is voor jou geregeld. Daarnaast zijn onze locaties ook met het OV goed bereikbaar.
 • Wil je meer weten over werken bij Vincent van Gogh? Klik dan hier voor meer informatie.

Gewoon even bellen?

Heb je vragen over de inhoud van deze functie? Neem dan contact op met Jan Geraads, Bibliothecaris, via 0629815063 of jangeraads@vigogroep.nl

Mocht je vragen hebben over de sollicitatieprocedure, dan kun je terecht bij Vera Urru, Specialist Werving & Selectie, via 0612204724 of werken@vigogroep.nl.

Hebben wij jouw interesse gewekt voor de functie van Bibliothecaris bij Vincent van Gogh? Stuur dan je cv en korte motivatie via de button onderaan de pagina.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar