Overslaan naar content

Ambulant hulpverlener IAG | 24 uur | Team IJsselland | Deventer & Zutphen

  • Deventer
  • Zutphen
+1 meer
€ 3.080 - € 4.601 per maandJeugdzorg ambulantPactum Jeugd- en Opvoedhulp

De uitdaging

Wil jij als Ambulant hulpverlener een betekenisvolle rol spelen in het leven van gezinnen met complexe zorgvragen? Sluit je dan aan bij ons team IJsselland in Zutphen en Deventer! Bij Pactum werken wij volgens de IAG Methodiek. Jouw professionele begeleiding helpt gezinnen weer op weg naar een veilige en harmonieuze omgeving. Solliciteer nu en wordt onderdeel van dit mooie team.


Pactum zoekt een

Ambulant hulpverlener (Jeugdzorgwerker B) | 24 uur
Voor team IJsselland | Zutphen en Deventer


‘’Het mooie van de IAG-methodiek waar wij mee werken, is dat je de eerste periode de tijd krijgt om bij een gezin op de bank neer te ploffen. Door in de beginperiode de tijd te nemen om het gezin te leren kennen, kun je goed uitpluizen wat de oorzaak is van de problematiek. Hierdoor kunnen wij de gezinnen goed helpen.’’ – Anne, Ambulant hulpverlener.


Wat ga je doen als Ambulant hulpverlener?

Als ambulant hulpverlener ga je gezinnen begeleiden en behandelen die te maken hebben met complexe en meervoudige problematiek. De doelgroep waarmee je komt te werken is heel divers. Je gaat hulp bieden bij gezinnen, met kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, maar ieder gezin is anders. De ene keer kom je bij een gezin met pubers, dan weer bij een gezin met jonge kinderen. Ook de achtergronden van de gezinnen verschillen vaak. Daarom is het belangrijk dat je makkelijk kunt schakelen tussen de verschillende contacten die je hebt en dat je deze afwisseling in het werk ook leuk vindt.


Bij Pactum werken wij volgens de IAG-methodiek. Het doel van onze behandelingen is om uithuisplaatsingen te voorkomen, dat jongeren en kinderen weer naar huis kunnen of om de opvoedvaardigheden van de ouders te vergroten. De IAG-methode gaat altijd uit van de hulpvraag van de ouders. Het mooie van de methodiek is dat je in de beginperiode echt de tijd kunt nemen om het gezin te leren kennen en te onderzoeken welke problematieken het gezin ervaart en hoe deze zijn ontstaan. Hierdoor kun je de hulpvraag samen met de ouders scherpstellen.


Tijdens het werk ga je samen met het gezin de behandelplannen opstellen. Om dit goed te doen is het belangrijk dat je in staat bent om in een korte tijd een vertrouwensrelatie op te bouwen met het gezinssysteem. Je bent in staat om een meerzijdige partijdige en niet-veroordelende houding uit te dragen naar alle leden van het gezinssysteem. Daarnaast ga je een inschatting maken van de veiligheid binnen het gezin.


Team ambulant IJsselland

Team IJsselland bestaat uit ongeveer 15 collega’s. De functie van ambulant hulpverlener is een solistische baan, maar binnen het team proberen wij zoveel mogelijk contact te maken met elkaar. Dit gebeurt vooral op de inhoud van het werk. Doordat iedereen zijn of haar eigen casussen heeft op andere specialistische gebieden, kunnen we veel van elkaar leren. Als je een keer wilt sparren over een bepaalde hulpvraag, dan is er altijd wel een collega die kan helpen. Met het gehele team is er iedere 8 weken een teamvergadering. Daarnaast zijn er kleine werkgroepen gemaakt waarmee er iedere 3 weken werkbegeleiding is. In die sessies is er ruimte voor intervisie en het bespreken van casussen en vraagstukken.

Dit vragen we van jou

Wat heb je nodig om als ambulant hulpverlener te werken?

  • Je hebt een hbo- opleiding afgerond in de richting van Social Work, SPH, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Pedagogiek, Toegepaste psychologie. Je bent geregistreerd (SKJ) jeugdzorgwerker;
  • Je bent in het bezit van een afgeronde post-hbo opleiding IAG;
  • Je hebt affiniteit met een solistische functie binnen teamverband;
  • Je bent in het bezit van rijbewijs en beschikt over een auto.


Wat wij bieden

Omdat jij goed voor jongeren zorgt, zorgen we ook goed voor jou! Dat blijkt ook uit onze arbeidsvoorwaarden, we bieden je:

  • Een contract voor 24 uur per week (werkdagen in overleg)
  • Binnen Pactum is de CAO Jeugdzorg van toepassing. Jeugdzorgwerker B in schaal 9 (€3080,- tot €4601,-) bij een voltijd dienstverband van 36 uur.
  • Je gaat werken in de regio Deventer en Zutphen. Het kan af en toe voorkomen dat je een gezin in Zwolle hulp gaat bieden.
  • Natuurlijk komen daar vakantiegeld, ORT en een eindejaarsuitkering bovenop en maak je gebruik van de pensioenregeling van het pensioenfonds Zorg en Welzijn.


Solliciteren

Ben jij enthousiast geworden over deze functie? Dan horen wij graag van je! Maak je interesse kenbaar door je sollicitatie naar ons op te sturen via de button 'Solliciteren'. Na verzending van jouw gegevens ontvang je direct een ontvangstbevestiging per mail. Deze vacature heeft géén sluitingsdatum, zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten wij de vacature. 


Meer informatie

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de recruitmentafdeling via 0493 - 327 555 of mail naar werkenbijpactum@vigogroep.nl t.a.v. Alieke Oorbeek. Liever een appje? Die kun je sturen naar 06 - 27 87 99 78.


Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hans Meijer, (Interim Operationeel Manager), door te mailen naar
hansmeijer@vigogroep.nl.

of

Apply with Indeed onbeschikbaar