Residentieel & Hoog Specialistisch:
gespecialiseerde geestelijke gezondheidszorg voor volwassenen en ouderen
De business unit Residentieel & Hoog Specialistisch bestaat uit de labels Integrale Zorg 1, Integrale Zorg 2, Vincent Toprefente Centra en Vincent Verslavingszorg. Hieronder lees je wat dat inhoudt en op welke afdelingen je als toekomstige collega je aan de slag kunt. In de video hiernaast vertelt Gwenny, klinisch neuropsycholoog meer over rol binnen het TopGGz Centrum voor Korsakov.
Binnen de langdurige zorg wordt gewerkt met de Triple C-methodiek die uitgaat van herstel. De cliëntenpopulatie binnen de langdurige zorg betreft de EPA-doelgroep. Dit zijn cliënten met een ernstige psychiatrische aandoening, vaak met een dubbel diagnose waarbij (ex-)verslaving veelvuldig een rol speelt.
Intergrale Zorg 1 bestaat uit de teams Voortgezette Behandeling 1 t/m 5, Langdurige Begeleiding en Verblijf (LBV), Servaes A, B en C, Woonvoorziening Venray en activiteitencentrum de Bloementuin.
Wil je meer weten over de visie van de langdurige zorg, bekijk onze mores.
Integrale Zorg 2 richt zich op de psychiatrische woonzorg voor oudere clienten, maar ook andere doelgroepen waarin wonen op diverse manieren wordt vormgegeven. Van klinische woonvoorzieningen tot te ontwikkelen woonconcepten in de wijk en van langdurige opname tot een kortdurende opname binnen het IEP.
In de behandeling, begeleiding en ondersteuning staat het ontwikkelen en leren van mentale gezondheidsvaardigheden centraal om zodoende het welzijn en de kwaliteit van leven te bevorderen. Hierbij draait het dus niet alleen om behandeling, maar in toenemende mate om (integraal) begeleiden en ondersteunen in relevante levensdomeinen, zoals participatie, wonen, netwerk, zinvolle daginvulling en gezonde voeding. De ‘mens in zijn omgeving’ staat centraal in plaats van zijn/haar ziektebeeld.
Intergrale Zorg 2 bestaat uit de teams Integraal Expertisecentrum Psychogeriatrie (IEP), Overloonseweg A&D en E&F, Vincentiushof 9 en 10, team Beschermd Wonen (BW), Wonen Autisme (IZA), Nachtzorg, Intern Activiteiten Centrum (IAC) en de paramedische dienst.
Vincent van Gogh biedt specialistische zorg op verschillende terreinen. Deze specialistische centra in Venray beschikken over multidiscipinaire teams bestaande uit psychiaters, klinisch psychologen, GZ psychologen, basispsychologen, verpleegkundig specialisten en verpleegkundigen. Bij Vincent van Gogh ben je in goede handen voor specialistische zorg op maat.
Vincent Topreferente Centra bestaan uit het Centrum voor Neuropsychiatrie, Centrum voor Korsakov, Centrum voor Angst en Dwang en het Centrum voor ADHD en Autisme.
De Topreferente Centra bestaan uit het Centrum voor Neuropsychiatrie, Centrum voor Korsakov, Centrum voor Angst en Dwang en het Centrum voor ADHD en Autisme.
In het Centrum voor Neuropsychiatrie wordt zorg geboden aan patiënten met zeldzame of onbegrepen psychiatrische aandoeningen. Zelfs als reguliere behandelingen niet voldoende blijken te zijn.
Het Korsakov Centrum richt zich op mensen met alcoholgerelateerde cognitieve stoornissen. Hier wordt diagnostiek, behandeling, advies en consultatie geboden, met als doel om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren in de maatschappij. De focus ligt hier op het verbeteren van cognitief functioneren en het vergroten van zelfredzaamheid.
Angststoornissen en dwangstoornissen kunnen je dagelijks leven enorm beperken. Het Centrum voor Angst & Dwang kan helpen als eerdere behandelingen niet effectief waren.
Het Centrum voor Autisme en ADHD biedt hulp aan volwassenen met de (vermoedelijke) diagnose Autisme Spectrum Stoornis (ASS) en/of ADHD, hun familie of belangrijke naasten. Deze hulp bieden we individueel of in groepsverband aan. Het hangt af van de hulpvraag welke behandeling er wordt gekozen.
Wil je meer weten over de Topreferente Centra, ga dan naar Specialistische centra
Vincent Verslavingszorg, specialist in verslavingzorg is er voor iedereen, van jong tot oud, die met een lichte of ernstige verslaving. Ze richten zich op het voorkomen en behandelen van verslaving met bijkomende problematiek en het verbeteren van de kwaliteit van leven.
Er zijn meerdere soorten verslavingen; verslaving aan stoffen of verslaving aan gedrag. Bij Vincent Verslavingszorg kun je met al deze verslavingen terecht voor hulp.
Ons behandelaanbod is divers. Zo houden we ons bezig met preventieve behandeling, ambulante en dagbehandeling op de poli, klinisch opname voor detox, stabiliatie en diagnostiek en avondgroepsbehandeling.
Wil je meer weten over Vincent Verslavingszorg, klik dan hier
Kijk rustig eens naar de openstaande vacatures van dit moment. Staat de rol van jouw voorkeur er niet tussen? Geen nood! Als je onze recruiters laat weten waar jouw ambities liggen, brengen zij je graag op de hoogte indien een passende rol vacant komt. Hieronder vind je hun contactgegevens.