Overslaan naar content

Samen voor duurzame zorg!



Werken als zelfstandige is niet meer zo vanzelfsprekend als het eerder was. Maar één ding blijft en dat is de liefde voor het vak! Daarom zoeken we graag samen met jou naar passende oplossingen om samen te werken in de vorm die voor iedereen de best passende oplossing is.

Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden, die we graag samen met jou bespreken.

De Wet DBA gaat het werken als zelfstandige toch een andere invulling geven dan je oorspronkelijk misschien voor ogen had en dit zal de nodige vragen oproepen. Wanneer wordt je nog als zelfstandige aangemerkt en wanneer loop je risico? Ook wij werken daarom niet meer samen op basis van een zzp-contract, tenzij buiten kijf staat dat een project op alle vlakken voldoet aan de voorwaarden van de Wet DBA. Niemand zit immers te wachten op een naheffing. Onderstaand benantwoorden we een aantal vragen en bieden wij je de opties voor samenwerking, zodat we zeker weten dat we aan het eind van het jaar net zo blij zijn als aan het begin van de samenwerking!

Goed om te weten

Wanneer ben ik eigenlijk nog zelfstandige?

Niet zelfstandig: - Als de functie die je uitvoert niet uniek is ten opzichte van collega's binnen de organisatie - als je werkt volgens het organisatiebeleid, roosters en protocollen, onder leiding van en voor grotere aantallen uren. Wel zelfstandig: - in geval van een specifiek project, waarbij jij kennis toevoegt die niet aanwezig is binnen de organisatie, voor een beperkte duur en uren, mét persoonlijke financiële aansprakelijkheid, eigen werktijden en werkwijze bepalen (je houd je niet aan de afspraken of roosters binnen de organisatie).

Welke contractvormen bieden we aan?

- Een contract in loondienst. Ook hierin is vaak veel flexibiliteit mogelijk, zoals een minimaal aantal uren of zelfroostering.

- Opting-in: een fictief dienstverband waarbij de opdrachtgever de loonheffingsbelasting voor je inhoudt - Inlenen via een bureau. Let er wel goed op dat het bureau ook premies voor je afdraagt, zodat je niet alsnog als zzp wordt aangemerkt en premies moet nabetalen. Let ook op de ketenbepaling, na drie jaar of drie contracten, moet het bureau je een vast contract bieden.

De voordelen van werken in loondienst

De standaard zekerheden van loondienst ken je wel, betaald verlof, vakantie, pensioen, opleiding... etc. Maar werken in loondienst zit 'm vooral in de kleine, maar zo belangrijke zaken die je niet direct opvallen: Een vast team van collega's, teamuitjes, betrokken zijn bij activiteiten zoals samen knutselen of koken met cliënten. Elkaar steunen als het nodig is en vooral samen successen vieren: een bloemetje als je trouwt, een lief kado voor je verlof, of een kaartje als je jarig bent. Juist in die kleine dingen zit zoveel werkgeluk!

Alle voordelen komen samen in onze Flexpool!

Flexibiliteit, vrijheid, steeds andere uitdagingen aangaan, projecten invullen die passen bij je werkervaring, kennis opdoen van alle zorgvormen, je snel thuis maken bij een team, kennis overdragen, coachen van collega's, en toch een vast contract met een mimimaal aantal uren?

Vrijheid, flexibiliteit en zekerheid kunnen dus wel degelijk samen gaan. Check het bij onze recruiters!

Meer weten?

Ons recruitment team brengt je graag in contact

Onze corporate recruiters Susan, Britt en Vera helpen je graag op weg, zodat je een goed vergelijk kunt maken tussen de verschillende opties en in gesprek kunt over de mogelijkheden. Ze zijn eenvoudig te bereiken via 0493-327556 en werken@vigogroep.nl.

Wil je liever meteen een vrijblijvende afspraak op oriënterende basis voor een online kop koffie met ons inplannen? Dat kan eenvoudig hieronder.

Susan Wijnhoven

Britt Verheijen​

Vera Urru

27 vacatures